OVER

www.Kidiyoga.be

 


Kirsten Noben - Kinderyogadocente


Kirsten Noben is gehuwd en een trotse mama van drie dochters Laura, Emma en Sophia.


Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen een jachtig bestaan leiden. Naast de vele dingen die ‘moeten’ zoals school, huiswerk, vrije tijdsactiviteiten zijn er ook nog de vele verleidingen van tv, internet en contacten via social media. Het zorgt voor een overdaad aan prikkels waardoor kinderen zich moeilijk kunnen ontspannen.


Kinderyoga biedt juist een tegenwicht aan dat drukke leventje met een overdosis van allerlei prikkels. Het is een manier om te leren omgaan met de hectiek van de dag en om op adem te komen. Ik merk bij mijn dochters de voordelen die kinderyoga te bieden heeft. Ze zijn meer ontspannen en weten dat ze altijd hun focus kunnen verleggen op hun ademhaling wanneer ze gestresseerd zijn. Dit is een belangrijk onderdeel in mijn kinderyogalessen. Leren om vertrouwd te geraken met je eigen ademhaling. Ook vinden ze de kindermassage heel leuk om bij elkaar te doen en genieten ze van het luisteren naar visualisatie verhalen.

De yogahoudingen met hun knotsgekke benamingen zoals de neerwaartse hond spreekt tot hun verbeelding en vinden ze dan ook erg leuk om te doen.


Mijn opleiding kinderyoga heb ik gevolgd bij Arterre. Ik school mij geregeld bij door talrijke workshops te volgen over kinderyoga, hoogsensitiviteit, omgaan met stress. Daarnaast heb ik een mindfulnesstraining bij Edel Maex gevolgd. Tijdens mijn kinderyogalessen hecht ik ook belang aan mindfulness.

Verder ben ik, hoe kan het ook anders, gepassioneerd door yoga.


Het is zo fijn dat ik mijn passie kan delen met kinderen. Ik ben dankbaar dat ik mag ervaren dat kinderyoga kinderen in balans brengt. Ze worden er lichamelijk sterker en emotioneel evenwichtiger van.
Copyright © All Rights Reserved